woensdag 3 september 2008

Google Chrome speed browser

Gisterenavond omstreeks 21u00 Belgische tijd was het dan eindelijk zover: De nieuwe browser van Google werd gelanceerd in wel 100 landen. Op het internet in de talloze blogs; forums, krantensites e.a. media waren de verwachtingen hoog gespannen en al snel werden na lancering de eerste testresultaten gepubliceerd: 

Bij het inladen van complexe webpagina's met javascripts en andere web services
  • tot 4x sneller dan Mozilla Firefox (20% marktaandeel)
  • tot 8x sneller dan Microsoft Explorer (73%)
Hij laadt minstens 2x sneller de minder complexe websites en is opmerkelijk sneller met flashanimaties. (probeer eens met www.deredactie.be

Verder zeer aangenaam in gebruik met een handig opstartscherm waarop je steeds de 9 meest bezochte websites terug vindt samen met de laatst toegevoegde bladwijzers. U kan ook gebruik maken van de functie "incognitopagina" om websites te bezoeken zonder enige sporen achter te laten op uw PC (geschiedenis, cookies ...), ook wel de Pornoknop genoemd. En de befaamde zoekfunctie zit al in de adressenbalk verwerkt en er is meer ruimte voorzien voor de websites.
 
Dat Google Chrome optimaal en stukken sneller werkt met de web services van Google zelf (Gmail, Google Calendar, Google Docs, ...) hoeft geen wonder te heten, en dat we in dezelfde tijd nu 2x meer Google advertenties te zien krijgen is ze gegund! Deze browser is een wens in vervulling voor iedere surfer en iedere webmaster. Ik kijk uit naar de reactie van Microsoft en Mozilla. Hopenlijk kunnen ze bijbenen. 
Een reactie posten

Mijn lijst met blogs