vrijdag 28 februari 2014

Bent u voor of tegen Google Glass?

Deze nieuwe technologie zal inderdaad de hele wereld (met internetconnectie) gaan veranderen, zowel in de kwade als in de goede zin. 

Tegenstand is er altijd geweest bij iedere 'technologische' (r)evolutie: boekdrukkunst, trein, dynamiet, elektriciteit, fotografie, auto, vliegtuig, radio, tv, raket, kernenergie, computer, internet, google, facebook, smartphone ... technologieën die we nu allemaal omarmen en gebruiken omdat ze nu eenmaal deel uit maken van ons dagelijks leven. En steeds werden voor de introducties de negatieve aspecten naar voren gebracht en probeerden politici, religies, pers en belanghebbende partijen (van een status quo) angst te zaaien en te scoren bij de grote massa. Meestal werden er dan regels opgelegd wat onze vooruitgang serieus heeft vertraagd. De argumentatie was afhankelijk van waar je leefde en op welk beschavingsniveau.

De Google Glass technologie gaat WERELDWIJD levens redden, taalbarrières opheffen, creativiteit stimuleren en laten excelleren, kennis en opleiding toegankelijk maken voor iedereen, tijdswinst boeken, letterlijk geschiedenis schrijven en archiveren, energie en kosten besparen, domotica voor iedereen introduceren, de veiligheid bevorderen, ... en is milieuvriendelijker dan alle eerdere technologieën. 

Stel je voor met Google Glass

Er zullen nieuwe mogelijkheden ontstaan in de geneeskunde, lammen gaan weer kunnen lopen (zijn ze mee bezig), veel bejaarden gaan weer fatsoenlijk kunnen leven (denk maar aan veiligheid, bereikbaarheid, persoonlijke navigatie, agendabeheer, geheugensteuntjes, face recognition, pijnbestrijding, entertainment, lezen, ... en allemaal via stembediening), er gaat een nieuwe Mozart kunnen opstaan uit de Filipijnse sloppenwijken, alle Europeanen gaan met mekaar kunnen communiceren, er gaan minder verplaatsingen nodig zijn om toch bij mekaar te zijn, we gaan meer vrije tijd en ontspanning krijgen, we gaan makkelijker winkelen, we gaan meer leren en weten ... (Lees meer op http://stel-je-voor-met-google-glass.blogspot.com/


Alles zal er natuurlijk vanaf afhangen wie er achter de knoppen zal zitten. En dat zijn dan weer de politici, de religies, de pers en de nieuwe belanghebbende partijen. Alfred Nobel introduceerde oorspronkelijk het dynamiet om rotsblokken op te blazen bij het aanleggen van spoorwegen. Dat kreeg ook een andere wending. Waren we beter geweest zonder? Hiermee zou Google wel eens de Nobelprijs kunnen winnen en verdienen.
Een reactie posten

Mijn lijst met blogs